top of page

Chřestový salát

Množství pro 2 osoby


Chřestový salát jsem jedna poprvé u kamarádky Denisy. Moc se mi do něho nechtělo. Nevím proč, ale chřest ve mě nevbuzoval extra vášně. Od té doby ho ale dělám během chřestové sezóny pravidelně. A je vlastně jedno, jestli použijete zelený nebo bílý chřest. Obě varianty jsou skvělé!

#chřest svazek 500 g

Je jedno, jestli na tento salát použijete chřest zelený nebo bílý. Obě varianty jsou výtečné.

#vejce 4 kusy

#jarnícibulka 2 kusy nebo #pažitka svazek

#jogurt a/nebo #majonéza dohromady 6 vrchovatých lžic

Pokud si chcete udělat majonézu domácí, zde je recept.

#hořčice 1 lžíce


Vejce vložte do vody a přiveďte k varu. Vařte 10 minut a pak nechte vychladnout.


Bílý chřest oloupejte, zelený nechte tak. Chřestu odkrojte asi 2 cm ze spodní části. Zbytek nakrájejte na asi 2 cm špalíčky a dejte na pařáček. Vařte v páře 3 minuty. Ředkvičky nakrájejte na plátky. Cibulku nakrájejte na kolečka.


Jogurt spolu s majonézou (podle zvolené kombinace) rozmíchejte s hořčicí, osolte a opepřete.


Nyní vše smíchejte dohromady. Polovinu cibulky si nechte na ozdobu.




 

Ve svých receptech se snažím používat co nejvíce biopotravin. Pokud to jde, nakupuji bez obalu. Přestože mám ve svém okolí několik biofarem, zahrad a obchůdků, které se snažím podporovat, nakupuji i v supermarketech. Někdy je z toho všeho pěkný konflikt v hlavě. Co je bio, je často balené. Co je lokální, nemusí být bio. Čerstvé bio je někdy v lepší kvalitě v supermarketech. A tak dále... Jak to řeším?


Hodně zeleniny a ovoce si vypěstuji sama, dostanu od rodiny či známých, následně zpracuji, zavařím, zamrazím nebo usuším. Na tom docela dost ujíždím a baví mě to.

Comments


bottom of page