top of page

Domácí jogurt

Domácí jogurt jsem začala dělat relativně nedávno. Myslela jsem si, že je to složité, a tak jsem to stále oddalovala. Nakonec jsem zjistila, že není nic jednoduššího a koupila jogurtovač s barevnými víčky! To aby jogurt byl dostatečně atraktivní i pro děti. Nejdříve zmizí skleničky s oranžovým, fialovým a růžovým víčkem, a tak je pak jen přendám na zbývající skleničky a o barevné lákadlo v lednici je opět postaráno ;-) Největší spotřebu máme díky synovi, který má jogurt opravdu rád. Míchá si ho s kakaem a medem.



#mléko čerstvé plnotučné 1000 ml


Je důležité, aby bylo mléko pasterované. Pokud máte nepasterované mléko z farmy, musíte ho zahřát na 85 °C po dobu několika sekund, jinak by neměl výsledný jogurt požadovanou konzistenci. Já používám téměř výhradně biopotraviny a poblíž bohužel žádnou biofarmu nemám, a tak kupuji již pasterované.


Naplňte skleničky do poloviny mlékem. Ve zbylém mléce rozmíchejte jeden jogurt. Já to dělám tak, že ho nandám do lahve, zavřu a zatřepu s ní. Dolijte rovnoměrně do skleniček, zavřete a jogurtovač zapněte. Zapněte jogurtovač na 8 hodin. Poté nechte vychladnout a dejte do ledničky. Většinou jogurt dělám přes noc.


A je to!


Odkaz na aktuální kurzy vaření

E-shop s háčkovanými šátky a náušnicemi šitými z korálků.

bottom of page