top of page

Kokosový jahelník s hruškami

Porce pro 6 osob


Včera jsem upekla dnešní snídani. Jednou za čas dostanu chuť na jahelník. Tentokrát jsem zkusila kombinaci hrušky, kakao a hlavně kokos, který mám moc ráda. V tomto bezlepkovém dezertu plném proteinů je ho opravdu hodně a krásně po něm voní. Hodí se parádně i jako sladká večeře.



#jáhly 150 g

#kokosovýolej 1 vrchovatá lžíce

#konopnýnápoj v prášku s kakaem 1 vrchovaté lžíce

Já používám slovenskou značku Sum a jejich Kakauko, mají ho v dm. Ale určitě je možné použít i instantní kakao, jen nebude mít výsledný dezert takový obsah proteinu.

#stévie sušená nať 1 lžička

#hruška 2 kusy


Jáhly dejte do hrnce a zalijte vodou. Přiveďte k varu a vodu přes sítko slijte. Ještě jednou opakujte a pak zalijte znovu vodou tak, aby byla hladina zhruba 2 cm nad okraj jáhel. Přiveďte k varu a vařte 8 minut. Pak vypněte a nechte ještě 10 minut dojít. Mezitím vymažte pečící formu (asi velikosti třetiny plechu) kokosovým olejem a vysypte strouhaným kokosem. Troubu předehřejte na 170 °C.


Jáhly smíchejte s konopným čokoládovým proteinem, stévií a většinou kokosového mléka. Část si nechte stranou. Ochutnejte! Už teď je to dobré!


Směs vlijte do připravené formy a po obvodu dejte nakrájené kousky ze dvou hrušek.


Pečte 20 minut a pak na koláč nalijte zbytek kokosového mléka a nechte vsáknout. Na závěr ozdobte datlovým sirupem. Nechte vychladnout. Koláč tak krásně ztuhne a bude držet tvar.



Odkaz na aktuální kurzy vaření

E-shop s háčkovanými šátky a náušnicemi šitými z korálků.

Comments


bottom of page