top of page

Koláče s ovocem

Množství na 8 koláčů na dva plechy


Pamatujete, jak jsem vám u kolajdy psala, že jsem jako malá nemusela chuť kopru. Stejné to bylo i u rebarbory a angreštu. I tady se to ale nějak změnilo. Koláče s rebarborou, višněmi a angreštem jsem zkusila poprvé až dneska. Všechno tohle ovoce je pěkně kyselé, ale výsledek je perfektní díky drobence z vloček, semínek a kokosu. To, že je jedly i moje děti, svědčí o tom, že se kyselého ovoce na pečení není třeba obávat ;-)





#špaldovámouka celozrnná jemně mletá 250 g

#pšeničnámouka hladká 50 g

#pšeničnámouka hrubá 100 g

#mléko 200 ml

#med 100 g

#máslo 120 g

#vejce 2 kusy (jedno na pomazání krajů koláčů)

#droždí půl kostky

#sůl špetka


#rebarbora 300 g neoloupaných stonků bez listů

#angrešt 200 g

#višně 300 g

Ale můžete samozřejmě použít i jinou kombinaci. Záleží, co vám zrovna dozrává nebo máte doma. Co třeba #rybíz v kombinaci s #borůvky?


Drobenka:

#kokos strouhaný 30 g

#cukr třtinový namletý 50 g

#máslo 40 g


Všechny suroviny na těsto (včetně změklého másla) nasypejte do mísy a důkladně rozmíchejte. Hněťte několik minut. Těsto se začne odlepovat od krajů a bude krásně vláčné. Nechte na teplém místě hodinu kynout.


Mezitím si připravte ovoce a drobenku. Ovoce odpeckujte ho a nakrájejte na kousky. Rebarboru napřed oloupejte. Všechny suroviny na drobenku smíchejte dohromady a prsty rozdrobte na drobenku.


Těsto vyklopte na pomoučněný vál. Zapněte troubu na 200 °C. Bude řídké, ale nemělo by se lepit. Rozdělte na 8 nebo více dílů a prsty vytvarujte koláče. Pomažte kraje rozšlehaným vejcem. Ovoce poklaďte na koláče a zasypejte drobenkou.


Pečte ve vyhřáté troubě 18 minut. Hotové koláče ještě lehce pocukrujte moučkovým cukrem.




Odkaz na aktuální kurzy vaření

E-shop s háčkovanými šátky a náušnicemi šitými z korálků.

Comentarios


bottom of page