top of page

Krémové soba nudle

Množství pro 4 osoby


Můj muž přišel s tím, že by si k obědu dal nějaký těstovinový salát se zeleninou a domácí majonézou. Když já už měla v hlavě tohle. Trochu to zadání ale přece jen splňuje. Jen místo těstovin (myslel určitě fusilli) jsou tam pohankové soba nudle, místo majonézy krém z avokáda a miso pasty a zelenina je cajk v podobě jarní cibulky + navíc shiitake a tofu.



#shiitake houby čerstvé 80 g

Pokud neseženete čerstvé, lze použít i čtvrtinové množství sušených. Ty je potřeba předem namočit do horké vody na půl hodiny.

#tofu natural 200 g

#sezamovýolej 3 lžíce

#sezam 2 lžíce


Na pánvi rozpalte olej, trochu ho posolte (tofu se nebude chytat) a opečte na něm na plátky nakrájené houby a na kostky nakrájené tofu. Jarní cibulku nakrájejte našikmo, čili také.


#sobanudle pohankové 300 g

#sezamovýolej 3 lžíce


Nudle dejte do osolené vroucí vody a vařte 3 minuty. Poté slijte a přidejte olej, aby se nudle neslepily.


Nyní si připravte krém:

#avokádo 2 menší kusy

#misopasta 2 vrchovaté lžíce

Já použila hrachové kome peaso z hrachu a krup od Smolíků z Lounína, ale můžete použít jakoukoliv pastu, na kterou jste zvyklí.


Vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem a smícháme s uvařenými nudlemi. Ochutnejte a případně ještě dosolte. Různé miso pasty jsou různě slané.


Nudle nandejte do misek a ozdobte připravenými surovinami: opečeným tofu, shiitake, cibulkou, čili a nakonec posypejte sezamem.



 





bottom of page