top of page

Celozrnný perník s čokoládou

Množství na střední zapékací mísu


Hráli jsme dostihy a to celkem pět hodin. K tomu bylo potřeba se nějak nachystat. Celozrnný perník to jistil. Hra to byla plná zvratů, jen ten perník zůstal jako pevný bod vesmíru, ke kterému jsme se všichni vraceli :-)

#špaldovámouka jemně mletá celozrnná 350 g

#kakao 1 vrchovatá lžíce

#cukr 80 g

#vejce 2 kusy


Máslo a polohrubá mouka na vymazání a vysypání mísy/plechu


Troubu předehřejte na 190° C.


Smíchejte suché surovina ve větší míse a v druhé mokré. Důkladně promíchejte a pak vlijte mokré do suchých a promíchejte ještě jednou.


Zapékací mísu nebo plech vymažte máslem a vysypejte moukou. Perníkové těsto vlijte dovnitř a dejte péci na 30 minut do trouby.


Až vyndáte perník z trouby, nechte ji chvíli otevřenou a pak dejte dovnitř misku s rozlámanou čokoládou a lžičkou kokosového oleje. Krásně změkne. Pak jí potřete perník a nechte ztuhnout.


Dočetli jste až sem?

Líbil se vám článek?

Pomohl vám?


Můžete mě podpořit tím, že za něj zaplatíte. Částka je volitelná.


Stačí načíst tento kód pro platbu v mobilním bankovnictví.


Děkuji



 

Líbí se vám moje recepty, ale netroufnete si na ně sami? Chtěli byste se je se mnou naučit? Třeba i s vašimi přáteli? Napište mi na zuzana.citkova@gmail.com a vymyslíme kurz šitý přímo na míru vám. Nebo se mrkněte na aktuální nabídku kurzů vaření.


Ve svých receptech se snažím používat co nejvíce biopotravin. Pokud to jde, nakupuji bez obalu. Přestože mám ve svém okolí několik biofarem, zahrad a obchůdků, které se snažím podporovat, nakupuji i v supermarketech. Někdy je z toho všeho pěkný konflikt v hlavě. Co je bio, je často balené. Co je lokální, nemusí být bio. Čerstvé bio je někdy v lepší kvalitě v supermarketech. A tak dále... Jak to řeším?


Hodně zeleniny a ovoce si vypěstuji sama, dostanu od rodiny či známých, následně zpracuji, zavařím, zamrazím nebo usuším. Na tom docela dost ujíždím a baví mě to.


Sledujte mě na sociálních sítích, ať vám nic neunikne. Jsem na FACEBOOKU i INSTAGRAMU.

bottom of page