top of page

Čokoládový cheesecake

Množství na střední dortovou formu průměr 26 cm


Takový to když Ti dcera po rodinné oslavě jejích narozenin oznámí, že chce na oslavu druhý den nový dort pro kamarádky, protože ho chce krájet a Ty nemáš čas. Přesně pro tyhle případy je tu tenhle jednoduchý čokoládový cheesecake. Dělala jsem ho dětem, takže jsem namíchala čokolády mléčnou a hořkou, ale pokud bych ho dělala dospělým, určitě by stačila jen hořká. Při výběru čokolády neslevujte z kvality. Právě ona má totiž konečné slovo ve výsledné chuti. Jo a fair trade je nejlepší, víme? ;-)


PS: Cukr netřeba. Stačí ten v čokoládě



#sušenky kakaové 150 g

Neměly by být moc tučné, bude se do nich přidávat máslo. Pokud seženete jen tučnější, uberte množství másla. Taky by se určitě dal využít tenhle recept na koka sušenky a upéct je ve formě jako placku ;-)

#máslo 70 g

#čokoláda mléčná 100 g

#čokoláda hořká 80 g

Část můžete nahradit tvarohem.

ozdobit můžete čerstvým ovocem


Sušenky rozdrťte a smíchejte se změklým máslem. Formu vystelte alobalem, namačkejte sušenkovou směs na dno a dejte do lednice tuhnout.


Čokoládu nechte rozpouštět ve vodní lázni a mezitím si smíchejte čerstvý sýr se šlehačkou. Šlehačku předem nešlehat! Nakonec vmíchejte čokoládu, která by neměla být moc horká a rozmíchejte dohladka. Vzniklý krém rozetřete na sušenkovou vrstvu, ozdobte ovocem a nechte v lednici ideálně přes noc ztuhnout.




Comments


bottom of page