top of page

Koláč s rybízovým tvarohem

Množství na menší koláčovou formu o průměru 26 cm


Jedna z nejrychlejších rychlovek, která vznikla tak, že jsem přerovnávala špajz a uvědomila jsem si, že v něm mám kupu marmelád z černého rybízu. A že bych asi měla vymyslet, co s nimi, protože rybízy už začínají pomalu pučet a tím pádem se spustil odpočet, než zaplodí a budou marmelády nové.


TĚSTO

#špaldovámouka polohrubá 200 g

#špaldovámouka celozrnná jemně mletá 100 g

#máslo 70 g

#cukr 50 g

Uvedené množství cukru vychází i toho, jak sladká je marmeláda a že dezerty obecně dělám méně sladké. Případně si ho upravte.

#vejce 2 kusy


Všechny suroviny dejte do mísy a rukou vypracujte vláčné a hladké těsto. Není potřeba ho nechávat v lednice odpočívat, lze ho použít hned.


NÁPLŇ

#tvaroh 250 g

Pokud byste chtěli vědět, podle jakého receptu jsem tuhle marmeládu uvařila, tak podle tohoto.


V míse smíchejte tvaroh i marmeládu.


Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vystelte pečícím papírem nebo fólií.



Z těsta oddělte čtvrtinu. Tu si nechce na mřížku nahoře. Zbytek vyválejte na cca 1 cm silný plát a dejte do formy. Těsto vymačkejte i podél boků nahoru. Na pár místech těsto propíchejte vidličkou. Na těsto pomocí stěrky naneste ochucený tvaroh a uhlaďte.


Navrch dejte mřížku z proužků těsta. Vidíte, že jsem se s tím moc nemazala. Určitě bych do dokázala lépe, kdybych nespěchala a nebylo už hodně pozdě. Těsto můžete navrch i nastouhat na hrubém struhadle.


Dejte péci na 30 minut.


Odkaz na aktuální kurzy vaření

E-shop s háčkovanými šátky a náušnicemi šitými z korálků.

bottom of page