top of page

Soba nudle s houbami a kimči

Množství pro 2 - 3 osoby


Nudlová jídla mám moc ráda, zvlášť ta s nudlemi soba, které jsou částečně s pohanky. Zkuste si tuhle skvělou kombinaci hub, cibule a zelí pak choi s pikantním dochucení pomocí kimči, korejské čili pasty a mirinu.



#shimeji houby nebo #hlíva 150 g

#pakchoi zelí 1 kus

#cibule 1 větší kus

#česnek 4 stroužky

#sezamovýolej 4 lžíce

#čilipasta gochujang 1 zarovnaná lžíce

Můžete použít i jinou čili pastu.

#kimči 2 vrchovaté lžíce

Můžete si ho připravit snadno i doma podle tohoto receptu.

#mirin rýžové víno 1 lžíce

Toto japonské slazené rýžové víno patří mezi tamní tradiční dochucovadla. Ne nadarmo se mu říká tekuté koření, skvěle doladí nudlová jídla i marinády. Na mém blogu najdete ještě další recept, kde ho použijete a to ve vegetariánské verzi ramenu.

#sobanudle pšeničnopohankové 200 g


Shimeji houbám odřízněte konce / hlívu natrhejte na proužky, konce odkrojte. Pak Choi zelí rozkrojte na polovinu. Spodní světlejší část nakrájejte podélně na měsíčky a horní zelenější nasejejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Česnek nakrájejte na plátky. V misce si rozmíchejte kimči s pastou gochugaru a mirinem.


Soba nudle uvařte ve větším množství osolené vody. Poté je propláchněte ve studené vodě.


Na pánvi rozpalte olej a na něm pak orestujte nejdříve cibuli a když se začne chytat, přidejte na chviličku i česnek. Snižte plamen a na pánev dejte i houby a pak choi. Osolte a do směsi zamíchejte i kimči/gochugaru a mirin. Po minutě vyplněte. Přidejte i uvařené soba nudle.



TIP: tohle jídlo se parádně hodí do krabičky s sebou do práce nebo do školy. Vůbec mu totiž nevadí, když ho sníte jako nudlový salát.





bottom of page