top of page

Červené kari s houbami a tofu

Množství pro 4-5 osob


Abyste připravili skvělé červené kari, budete potřebovat trochu netradiční ingredience: červenou kari pastu, asijské houby a thajskou bazalku. Níže najdete i odkaz na můj další recept na thajskou červenou kari pastu. Můžete si ji totiž připravit sami od začátku.



#shimeji houbičky čerstvé 150 g

#shitake sušené 100 g

#česnek 4 stroužky

#čilipapričky čerstvé 4 kusy

#červenákaripasta 1-3 lžíce podle požadovaného stupně pálivosti

Můžete ji buď koupit nebo si ji doma vyrobit podle tohoto receptu. Pokud použijete kupovanou, opatrně s dosolováním.

#tofu 400 g

#cukr 1 lžíce

#sójováomáčka Tamari 4 lžíce

#kokosovýolej 1 lžíce


Nejdříve si vše připravte. Tofu si nakrájejte na větší kousy, shitake namočte do teplé vody a po půl hodině nakrájejte na kousky, shimeji houbičkám odkrojte spodky noh, bazalku otrhejte ze stonku. Stroužkům česneku odkrojte tuhé špičky a trochu slupky, ale nějakou tam nechte a spolu s čili papričkami rozmixujte.


Na velké pánvi rozpalte olej a trochu ho osolte. Díky tomu se tofu nepřichytí. Dejte na pánev nakrájené tofu a opečte ho ze všechny stran. Tofu vyndejte, stáhněte trochu plamen a na pánev dejte čili s česnekem a kari pastou. Chvíli restujte a pak přidejte polovinu kokosového mléka a všechny houby. Přidejte cukr a sójové omáčku a nechte pobublávat zhruba 5 minut. Pak přidejte zbytek kokosového mléka a vařte ještě minutku. Můžete ještě trochu dosolit. Na závěr přidejte lístky thajské bazalky.


Podávejte s jasmínovou rýží.




bottom of page