top of page

Krevety s krémovou rýží

Množství pro 2 osoby


Takže zbytek krevet v mrazáku. Unavený little gem, zbytek burákového másla, miso pasty a červeného kari z mého kurzu vaření. Akorát jsem si dělala kávu, takže venku bylo ovesné mléko. Rýže z předešlého dne.


Tohle mě fakt baví! Otevřít lednici, podívat se, co je potřeba sdělat a pak z toho vykouzlit super jídlo. Zkombinovat nekombinovatelné a na konci si říct: JO, zase jsem to dala!


RÝŽE

#rýže jasmínová 140 g (v suchém stavu)

K rýži jsem sepsala samostatný článek, který najdete tady. Rýži můžete uvařit podle návodu, který v článku najdete.


KRÉM

#miso hrachové 1 vrchovatá lžička

Miso pochází z Japonska, kdy se sójové boby (nebo jiná luštěnina či obilovina) smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Jedná se o fermentovaný superboost! Do tohoto receptu jsem použila hrachové od Kojibakers.

#červenákaripasta thajská 1 vrchovatá lžíce

Pokud nechcete používat kupovanou, můžete si ji sami doma připravit podle tohoto receptu. 

#arašídovémáslo 1 vrchovatá lžíce


Vše dejte do mixéru a rozmixujte. Pokud máte hodně výkonný, můžete arašídové máslo nahradit stejným množstvím pražených arašídů.


NA PÁNEV

#olejsezamový z praženého sezamu 2 lžíce

#krevety loupané 200 g

#salát little gem 1 kus

#česnek 2 stroužky


Rozpalte větší pánev a dejte na ni sezamový olej. Na něm zprudka orestujte na nasekaném česneku krevety a na měsíčky nakrájený salát little gem. Lehce osolte. Pamatujte, že miso je také slané.


Jakmile bude obsah pánve sem tam lehce chytat hnědou barvu, vypněte a zamíchejte s připraveným krémem a uvařenou rýži. Ochutnejte a pokud bude potřeba, ještě dosolte. Nechte přiklopené ještě 5 minut dojít.


NA OZDOBU


Na talíři ozdobte polníčkem a našikmo nakrájenou cibulkou.


Odkaz na aktuální kurzy vaření

E-shop s háčkovanými šátky a náušnicemi šitými z korálků.

bottom of page